NL FR EN

Julie-Marie Van Elst
Seksuoloog


Bij Julie kan je zowel individueel als met je partner op gesprek komen. Gesprekken zijn mogelijk overdag (op maandag) of in de avond. Volwassenen en jongeren kunnen bij haar terecht voor seksuele zorgen (vragen rond seks, pijn bij het vrijen, verminderd seksueel verlangen, twijfels rond seksuele/genderidentiteit,…) en relationele problemen (communicatie, bedrog, verwachtingen binnen een relatie,…).


Over mezelf

In 2018 studeerde ik af als Master in de Seksuologie aan de Universiteit van Leuven. Deze opleiding nam drie jaar tijd in beslag. Hiervoor studeerde ik de Bachelor Maatschappelijk Werk, waarin ik naast mijn bijberoep als seksuoloog nog steeds werkzaam ben.

Mijn interesse voor het starten als zelfstandige seksuoloog ontstond tijdens mijn stage waarin ik zowel individuen als koppels begeleidde in relatie- en/of sekstherapie.

Als seksuoloog ben ik enorm geboeid door de relaties die mensen met elkaar aangaan. Ik werk dan ook graag vanuit een systemische visie waarin ik niet alleen oog heb voor het individu zelf, maar ook moeilijkheden kader vanuit het sociale systeem waar iemand deel van uitmaakt (gezin, partner, vrienden, collega’s,…).


Therapie

Relatie- en sekstherapie zijn vormen van gesprekstherapie die gericht zijn op het oplossen van een relationele en/of seksuele zorg. Je kan bij mij terecht met diverse hulpvragen: dit kan gaan van een algemene seksuele ontevredenheid tot een specifiek probleem zoals pijn of een erectiestoornis. Soms gaat het eens wat minder goed in je relatie, leef je naast elkaar of loop je vast op steeds dezelfde discussies. Hierover praten kan opluchten, en bovendien geeft het je de kans om eens vanuit een ander perspectief stil te staan bij de situatie.


Tijdens een eerste gesprek probeer ik een algemeen zicht te krijgen op jou als persoon, de relaties die je aangaat, jouw bezigheden en jouw normen en waarden. Vervolgens trachten we het probleem dat zich voordoet, te kaderen. Ook de verwachtingen die je hebt ten aanzien van therapie worden besproken.

In volgende sessies gaan we dieper in op de zorgen en moeilijkheden waarin je vastloopt.

Hierbij leg ik de focus op jouw eigen krachten en die van jouw partner en de zaken die jullie verbinden. Een heel aantal zaken binnen een relatie lijken onveranderbaar op het eerste zicht, maar hoeven dit niet per se te zijn. De manier waarop je hiermee omgaat, is wel veranderbaar, en kan soms een heel nieuwe betekenis geven aan jullie relatie.


De stap naar een seksuoloog is niet altijd eenvoudig. Er rust heel wat taboe op de menselijke seksualiteit en relatieproblemen. Het is belangrijk om te weten dat ook seksuologen gebonden zijn aan het beroepsgeheim. De deontologische code voor seksuologen kan je terugvinden op de website van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (https://www.seksuologen-vlaanderen.be).


Afspraak maken

Je kan zowel alleen als samen met je partner op gesprek komen.

Je kan mij vrijblijvend contacteren via mail of telefoon.

Aangezien ik vaak in gesprek ben, zal ik niet altijd kunnen opnemen. Ik probeer je wel zo snel mogelijk terug te bellen.


Individueel gesprek: 55 minuten, 50 euro

Koppelgesprek: 75 minuten, 60 euro


Tel: 0494/242783

Mail: juliemarie.vanelst@gmail.com


Je kan mij ook terugvinden op:

www.vindeentherapeut.be

www.seksuologen-vlaanderen.be